Sab többpontos biztonsági zárak

Sab tollas kulcsos, három pontos főzár (trezorzár)

A Sab biztonsági zárak kizárólag fixlamellás kivitelben vannak forgalomban Magyarországon, ami azt jelenti, hogy a zárszerkezet nem kódolható. Zárcsere esetén a teljes zárszerkezetet kompletten kell cserélni. Ez általában kulcselhagyás miatt, illetve új lakásba költözéskor fordul elő. Ezt a zárszerkezetet egy hosszú, kéttollú kulcs irányítja, mozgatja, amely fekete, műanyag kulcsfejjel rendelkezik és a gyártó cég neve olvasható rajta.

Magát a zárat, két fúrásvédett csap védi, a zárszerkezet három irányba működik. Előre tol ki négy darab ujjnyi vastagságú tüskét, továbbá felfelé- és lefelé is reteszel a zárra rákötött rudazatoknak köszönhetően. A Sab zárszerkezet egy precíz, megbízható, masszív szerkezet. A rugókat a lamellákra préselték, amelyek egy fix ponton támaszkodnak. Maga a biztonsági zárszerkezet négy darab 6 lapfejű, hatos csavar által van rögzítve az ajtóba. A fel- és lebuktató rudakat pedig egy sasszeg biztosítja.

A zár megbízhatóságát bizonyítja, hogy zárszerelési munkáink során még mindig találkozunk olyan 15-20 éves ajtóval, amelyet Sab zár működtet/működtetett. A 15-20 éve működő zárszerkezet minősége, pedig nem lehet más, csak kiváló, a napi minimum 3-4-szeri használat mellett.

A Sab biztonsági zár külön jobbos és balos változatban is létezik. Zárdoboz mérete egyedi, ezért nem helyettesíthető semmilyen más olasz trezorzárral. Az előlap és a kilincstengely közötti távolság 63 mm, a kilincstengely közép és a kulcslyuk közép közötti távolság pedig 85 mm. A könnyű kulcselfordítást a kulcsfejen lévő műanyag biztosítja. Gyári kulcsok esetén a Sab felirat található. Utángyártott kulcsok esetén egy másik cég logója, pl. JMA, Silca, Erebbi.

A zárdoboz felületkezeléssel van a rozsdától védve. A zárház belsejében nagyon finoman összehangolt alkatrészek, rugók, lamellák működtetik a szerkezetet. A zárból a kulcsot csak minden második ráfordítás után lehet kivenni, tehát kettőnél és négynél. A zárszerkezet olasz, egy szürke dobozban kerül a zárcsere helyszínére. Ebből Magyarországon egyfajta létezik. A cikkszáma 1580/28, 3 kulcsos változat. A doboz tartalmazza magát a zárszerkezetet, a 3 darab gyári kulcsot, a rögzítő csavarokat, illetve a kulcslyuk díszítő címkét egyaránt.

A régebbi típusú ajtóknál egy régi, tömör rézkilincs van általában felszerelve az ajtóra, aminek javasoljuk a kicserélését, mert az új kilincsekbe már saját, beépített rugó van beleépítve, ami kíméli a zárszerkezetet, ezzel is meghosszabbítva az élettartamát.

A Sab trezorzárhoz tartozó kulcsok kinézete, formája

A Sab trezorzárhoz, minden más trezorzárhoz hasonlóan, három darab gyári kulcs tartozik, fóliázott csomagolásban. A kulcsok fekete műanyag sapka van ráhúzva, és ebbe bele van nyomva a gyártó cég, a S.a.b. neve.

Fontosnak tartjuk tájékoztatni ügyfeleinket, hogy a zár tökéletes és hosszantartó működéséhez nagyban hozzájárul a precíz, pontos kulcsmásolás is. Mivel a Sab trezorzár szerkezete komplex, és mellesleg nem két fillérbe kerül, javasoljuk, hogy kizárólag profi zárszaküzletben másoltassanak hozzá kulcsot. Az eredeti, gyári nyerskulcsokra, profi gépekkel történő, pontos kulcsmásolatok használata meghosszabbítja, vagyis nem rövidíti le a zárszerkezet élettartamát.

A Sab trezorzárakhoz nem tartozik másolásvédő kártya.

Sab kistestű, tollas kulcsos, egy- illetve három pontos zártest

Nincs mindig szükség az óriási trezorzárak alkalmazására, ezért is gondoskodott az olasz gyártó egy jóval kisebb zárszerkezet gyártásáról. Ezeknek a záraknak az alkalmazási területei, vasrácsokba, fémportálokba, valamint fa ajtók másodzárjaiként kitűnően alkalmazható. Két- illetve négylöketű kihajtást biztosít a zárszerkezet.

Változatai: fix hasábnyelve és osztott nyelves kivitel, amelyek lehetnek egy- vagy háromirányú változatban.

Szintén 3 darab kulcs tartozik a zárhoz. A kulcs fején nincs műanyag. Fémfejű és a S.a.b. logóval van ellátva.

A zárszerkezeten kilincsnyelv nincs kialakítva. A kulcsnyílás közepe az előlap szélétől 50, 55, vagy 60 mm dorn-méretű is lehet. Az előlap hossza kb. 15 cm. Két rögzítő csavarral kell az ajtó éléhez rögzíteni. Ez egy egyszerű, de nagyon megbízható szerkezet. Ezekből raktárkészletet nem tartunk, csak rendelésre tudunk biztosítani, aminek a beérkezési ideje kb. egy hónap.

Amennyiben Sab zárszerkezettel, trezorzárral, biztonsági zárral kapcsolatos kérdése van, forduljon bátran ügyfélszolgálatunkhoz! Folyamatosan lépést tartunk a biztonsági trezorzárak, zárszerkezetek, zárrendszerek fejlődésével, így szakembereink naprakészek, bármilyen Sab zárral kapcsolatos problémáról legyen is szó. Zárjainkról, árainkról kérjen bővebb felvilágosítást a 06-70-770-2942 telefonszámon!

sab zárcsere, sab zárcsere Budapest, sab zárcsere Pest, sab zárcsere Buda, zárcsere Budapest
sab zárcsere, sab zárcsere Budapest, sab zárcsere Pest, sab zárcsere Buda, zárcsere Budapest
sab zárcsere, sab zárcsere Budapest, sab zárcsere Pest, sab zárcsere Buda, zárcsere Budapest