S.a.b. zárjavítás felsőfokon mesteremberrel

Napjainkra a zárjavítás fogalma egy elég tág témakörré szélesedett ki. A S.a.b. zárjavítás során végzünk S.a.b. zárcserét, zárszerelést, zárnyitást, ajtónyitást, tehát gyakorlatilag mindent, ami a zárral összefonódik.

Azt is tudni érdemes a zárjavításról, hogy a mai világban a javítás szó csupán annyit takar, hogy a zárszerkezetet újra tökéletesen működővé tesszük, azaz a zárjavítás, a probléma elhárítását jelenti. Ezt pedig az esetek túlnyomó többségében zárcsere szolgáltatással végezzük el. Főleg az idősebb, régebbi gondolkodásmódot követő ügyfelek gondolkodnak a zárjavításban, a fiatalok egyből a cserére összpontosítanak.

A tisztánlátás érdekében elmondjuk, hogy egy 15 éves, tollas kulcsos Sab zárat nem lehet megjavítani. Az alkatrészek már megkoptak, a rugók kinyúltak, a kulcsnyílás is kikopott, a kulcsok fogai (mivel rézből vannak) ledarálódtak az évek során. Aki azt állítja, hogy ez mind az ügyfélnek, mind a szerviz cégnek is megéri, az vagy szeret ráfizetni, vagy nem ért a Sab zárhoz, mert a belsejét javítgatni nem lehet javítani, hiszen semmilyen alkatrész külön nincs hozzá. Olaszországból nem éri meg rendelni, így mindenképpen a zárcserét preferáljuk.

Egy javítási folyamatra egy zárszerviz cég nem tud garanciális munkát vállalni, mert lehet, hogy egy vagy két alkatrész ki lett cserélve, viszont a zárban lévő többi alkatrész maradt a régi, így a kopott meg az új alkatrész együtt biztosan nem fog jól és könnyedén működni. Nem is beszélve arról, ahhoz, hogy egy zárat megjavítsunk, ki kell venni az ajtóból a szerkezetet, egy műhelybe el kell vinni, ahol ki kell tisztítani és fel kell tárni a hibát a javításhoz. A rengeteg idő ráfordítás (kimegy, szétszed, elvisz, elvégez, visszavisz) egyáltalán nem kerülne kevesebbe anyagilag, mintha egy komplett Sab zárcserét garanciális feltételekkel végeznénk el. És akkor továbbra is egy 15 éves szerkezet van az ajtóban, amire semmilyen garancia nincs. Ezért nonszensz ötlet a zárjavítás!

Ami pedig a legfontosabb, hogy egy zárcsere a megrendeléstől számítva rövid időn belül kivitelezhető, míg egy zárjavításnál akár 1-2 napot is nyitva marad az ügyfél ajtaja. Cégünk semmilyen zárjavítási szolgáltatást nem vállal, fenti okokból kifolyólag. Cseréltessen, ne javíttasson, és a következő 10 évben nem lesz a zárral probléma!

Mindenképpen érdemes a zárjavítást zárcserével helyettesíteni, ugyanis alkatrész utánpótlás hiányában, idő- és költséghatékonyabb is a zárcsere elvégzése. Erre a szolgáltatásra egy év teljes körű garanciát biztosítunk. Másrészről pedig, a trezorzár szerkezete komplex, így a milliméteres, miniatűr alkatrészek javítgatása és újra összerakása, egy ajtó előtt térdepelve, megfelelő fény és munkaeszközök hiányában, nem is vállalható. Marad a zárcsere, mint zárjavítás, miáltal a zárszerkezet újra nyitni és zárni fogja az ajtót.

sab-made-in-italy

A zárjavítás esetei velünk, gyorsan, precízen, hatékonyan

S.a.b. zárjavítás szükségeltetik akkor például, amikor a zárszerkezet működése akadozik, illetve az ajtó bezárásakor, nyitásakor, már nehezen működik vagy szorul. A S.a.b. zárjavítást egy egyszerű cserével végezzük.

Mindig akadnak azonban olyan esetek is, amikor a zárjavítás a helyszínen minden további nélkül elvégezhető. Ilyen például, amikor csak meglazul a S.a.b. biztonsági zár lamelláit rögzítő csavar. Itt elég csak a csavart meghúzni, zárcsere nem szükséges. Zárszakértő kollégánk a helyszínen felméri a lehetőségeket és ennek megfelelően, az ügyfél kívánságának megfelelően oldja meg a problémát, végzi el a zárszerelést, ajtóigazítást, zárigazítást.

Nagyon ritka az az eset, amikor egy akadozó, zörgő, problémákkal bíró zárszerkezetet a helyszínen meg tudunk menteni. Maximum csak az időhúzás van vele, hogy a zárszerkezet egy fél évvel tovább bírja. Az esetek többségében a helyszíni zárcserét szoktuk alkalmazni.

Gondoljanak bele, egy 15 éves szerkezet napi, havi, évi lebontásban hányszor volt használva, nyitva, zárva, az a csoda, hogy még működik! Ezekkel az akadozó zárakkal nem szabad játszani! Biztos, hogy akkor fogja megadni magát a zár, amikor a legjobban sietnek valahova, ez Murphy törvénye.

Munkaidőben hívható telefonszámunk: 06-70-770-2942

Sab zárjavítás zárcsere nélkül nem mindig megy, csak ha fiatal a zár

A S.a.b. zárjavítás alatt annyit értünk, hogy a zárszerkezet belsejében lévő elhasználódott, megnyúlt rugókat újakra cseréljük, a lamellákon felgyülemlett sorját eltávolítjuk, továbbá egy-két cserélhető, megöregedett/kopott alkatrészt újakkal pótlunk. Ezt azonban nem végezzük el a helyszínen, ehhez a zárat ki kell venni az ajtóból és be kell azt vinni az üzletbe.

Ne is várjuk el ilyenkor, hogy a zárszerkezetünk olyan lesz, mint új korában, mert egy régi, 10-15 éves zár alkatrészei már mind megöregedtek, elhasználódtak az évek és a használat során.  Garanciát pedig, pont a fentiek miatt, ilyenkor nem vállalunk. A fent ismertetett zárjavítás pedig, csak az üzletben, munkaasztalon, megfelelő világítás és nyugodt körülmények között végezhető el. A zárszerkezet üzletbe való juttatása és elvitele, valamint kivétele és behelyezése az ügyfél feladata. Ezt a típusú javítást cégünk nem vállalja.

A biztonsági zár cseréjekor, 3 db kulcs tartozik a zárhoz, javasoljuk, hogy a kulcsokat egyforma gyakorisággal, felváltva használják, az egyforma kopás érdekében. A S.a.b. biztonsági zárszerkezetek gyárilag egy vékony, filmrétegű zsírral vannak befedve, amelyek kellően olajozzák a bennük lévő alkatrészeket. Az otthoni plusz olajozgatás nem indokolt.

S.a.b. zárjavítás/zárszerelés szolgáltatásunkat akkor szokták igénybe venni, amikor

  • nem nyílik/záródik az ajtó
  • új lakásba költözéskor
  • nehezen vagy nem működik a biztonsági zárszerkezet
  • kizáródás esetén
  • új zárat szeretne az ajtajába
  • betörés utáni helyreállítás és zárcsere esetén
  • ha kulcselvesztés történt
  • az ajtó vagy alkatrészeik megrongálódtak

A Sab trezorzár javításán és szerelésén kívül, az összes többi, Magyarországon forgalomban lévő, olasz trezorzár javítását, cseréjét vállaljuk, például: Cisa, CR, Dierre, Iseo, Mottura, Potent, Securemme, Viro (Cerutti).

Bármilyen S.a.b. zárjavítással kapcsolatos kérdésére kérjen bővebb felvilágosítást az alábbi telefonszámon munkaidőben:

06-70-770-2942

sab-zarjavitas-budapest