S.a.b. zárszerelés szakszerűen, gyorsan

Hogy miben különbözik a S.a.b. zárszerelés a S.a.b. zárcserétől? A következő esetben beszélünk például S.a.b. zárszerelésről: ha a bejárati ajtó nyitott állapotban van, és ebben az állapotban működik a S.a.b. zárszerkezet, azaz mind a négy fordulatot tökéletesen működteti a zár, viszont, ha becsukjuk az ajtót, már nem lehet a kulcsot négyszer elfordítani, mert akad, szorul a zárszerkezet. A zárcserét akkor kell elvégezni, ha mind nyitott, mind csukott állapotban a szerkezet nem megfelelően működik. Amennyiben nyitott állapotban jól működik a Sab zár, akkor csak valamilyen zárszerelési, igazítási szolgáltatásra van szükség.

Ettől függetlenül, lakáskulcselhagyáskor, zár korszerűsítéskor, biztosítói követelmény esetén végzünk Sab zárszerelést, korrekt, versenyképes, piaci áron, aznapi határidővel, szakszerűen, garanciával!

Legyen szó zárszerelésről, zárcseréről, zárjavításról, hívjon minket, mi megoldjuk!

Ajtózárszerelési eljárások zárszerviz bevonásával

Zárszerelési eljárásról beszélünk, ha nem nyílik a biztonsági záras ajtaja, ha elveszett/ellopták a kulcsát. Keresse bátran Sab zárszerelő csapatunkat! Budapest területén azonnal orvosoljuk problémáját! A Sab zárszerelés a fő profilunk, hívjon, mi akár aznap már megérkezünk munkáink mennyiségének függvényében!

Általában a S.a.b. zárszerelés költségének a megspórolása végett, különféle megoldásokat, eljárásokat próbálnak az ügyfelek kitalálni. Az egyik ilyen fajta praktika például az, amikor bezáráskor megemelik az ajtót, nyitáskor maguk felé húzzák a kilincset, vagy befelé nyomják az ajtót, stb. Ezeket az emelgetéseket, húzgálásokat, rángatásokat annyira megszokják az emberek, hogy ez már természetes a számukra. Mikor esetleg rákérdezünk a telefonban, hogy van-e valami gond, probléma, akkor simán mondják, hogy minden rendben van. Persze a zárszervizes kolléga a helyszínen érzékeli a szorulást, akadást, amit a legjobb tudása szerint el is hárít. A zárszerelés, ajtóbeállítás, ajtóigazítás után pedig mindig rácsodálkoznak az ügyfelek, hogy mennyire szépen, lazán működik az ajtó, és mindig megjegyzik, hogy ez még újkorában sem volt ilyen finom működésű.

De erre a problémára oda kell á, figyelni, mert a rángatás, emelgetés kilincsletöréshez vezet, rosszabb esetben pedig a szorulás miatt beletörik a kulcs a zárba. Ezek azok az esetek, amikor már zárnyitást is kell alkalmazni, és a nyitás után kerülhet csak sor a zárcserére. Tehát itt semmiféle spórolás nem történik, sőt egy extra nyitási költség fog rátevődni.

Ha az ajtót zárás közben meg kell emelni, akkor a zsanérok alá egy-egy alátétet vagy úgynevezett emelőkarikát szüksége behelyezni. Ez akár 2-3 mm-rel is megemelheti az ajtót, miáltal nem fog többé szorulni a zárszerkezet, így megelőzhető a teljes tönkremenetele.

Egyéb zárszerelési megoldások, helyszíni zárjavítás

Azok az ügyfelek, akik Sab záras ajtóval rendelkeznek, és szokatlanul furcsa dolgot vesznek észre az ajtó működésével kapcsolatban, ne várják meg, amíg nem fog kinyílni az ajtó! Ellenőriztessék időben ajtózárjukat! Hívják éjjel-nappal működő diszpécser-szolgálatunkat, és válasszák kimagasló színvonalú, garanciális szervizellátásunkat!

Sokszor fordul elő ügyfeleinknél az is, amikor kívülről tökéletesen működik a zár, de belülről csak nagy erőfeszítéssel fordítható el a kulcs. Vagy ugyanez, de fordítva. Ilyenkor csupán annyi a probléma, hogy a kulcscímke, ami egyben a kulcs szárát is vezeti, 1-2 mm-t elcsúszott, ezért szorul az elfordításkor. Ilyenkor elég egy picit megreszelni a címke nyílását, vagy a címkét arrébb csavarozni, igény esetén kicserélni.

Szintén gyakori probléma, hogy a zárdobozból kijövő tüskék nem találják meg az utat az ajtókeretbe, ilyenkor az ún. turbózást szoktuk alkalmazni, azaz egy gyorsfordulatú maróval kicsit feltágítjuk az ellenoldalon lévő zárfuratokat, fel- és lefelé történő marással.

Találkoztunk már olyan ügyféllel is, akinél sem a zárszerkezettel nem volt gond, se az ajtó beállításával, hanem a felső- és alsó állítható tolórúd teljesen bekoszolódott, por, esetleg festék került rá, ezáltal korlátozva a zár tökéletes működését.

Legutolsó példaként megosztanánk még azt az (elég gyakori) esetet, amikor a gyári, egyenes kulcs annyira el van már görbülve, hogy úgy néz ki, mint egy kifli és a tollak végén lévő bástyák elkoptak vagy/és hiányosak.

A rozetta, kilincs- és zárcímke rendeltetése, szerepe az ajtón

A rozettának kétféle szerepe is van. Az egyik, az az esztétikai szerep, mert egy szépen megválasztott, praktikus rozetta szebbé varázsolja a bejárati ajtót, egységesítve a kilincs és a kulcsnyílás kinézetét. Magyarul mondhatjuk úgy is, hogy nemcsak egy nyílás tátong az ajtón, ahová a kulcsot kell behelyezni.

A másik szerepe, és szakmai szempontból ez a fontosabb, hogy a Sab zárhoz tartozó tollas kulcsot szépen megvezeti a zárba. Ha nincs rozetta a bejárati ajtón, akkor a hosszú kulccsal nehezebb beletalálni a kulcsnyílásba. A rozetta, vagy kulcslyuk díszítő címke könnyedén belevezeti a kulcsot a zárszerkezetbe. Ezáltal szintén megnövelhető a zár élettartama és elkerülhető, hogy a kulcs a zárszerkezet mellé „menjen” és eltörjön, vagy kiessen a kezünkből és letörjön egy bástyája, mert azt hittük, hogy már a zárban van, pedig nem volt ott.

Ha már lecserélteti vagy szervizelteti ajtózárját, akkor illik és érdemes kicserélni a zárvédő takarócímkét is. A régi a sok kulcshasználattól már úgyis nagyon kikopott, illetve a kulcs megvezetését is nagyban szolgálja. A Sab záraknál a címke a zár tartozéka, amit mi mindig kicserélünk, így sokkal szebben mutat majd az ajtó.

Rozetta és a kilincs-csere, miért szükséges a pontos kulcsmegvezetés?

Mindenképpen a Sab zár esedékes cseréjekor érdemes a rozetta- és kilincs-cserét is elvégeztetni. Nagyon sok régi zár esetében találkoztunk már olyannal, hogy a kulcsnyílás nagyon ki volt kopva, azaz lötyögött a kulcs a „zárban”. Ilyenkor igazából a kulcs nem a zárban lötyög, hanem csupán a rozetta nyílása van annyira kikopva, hogy az már nem vezeti a kulcsot.

A kilincs a kényelmi és esztétikai funkciók mellett nagyon fontos szerepet lát el a zár működésében. Pláne, ha beépített rugó is van benne! Magában a zárszerkezetben a kilincsszerkezet feltámaszkodik egy rugóra, amely a le-fel mozgást csillapítja, így kiküszöbölve a kilincs lent maradását. Ezt még pluszban elősegíti, ha magának a kilincsnek beépített rugója van, mert a kettő együttesen (a zárszerkezet rugója és a kilincs beépített rugója) sokkal hosszabb és megbízhatóbb működést biztosít.

A régi Sab zárakat még tömör, rugó nélküli kilincsekkel látták el. Cégünk ezt minden esetben kicseréli. A zár élettartamán ez 3-4 évet hosszabbít.

Milyen anyagól készül a kilincs és a címke? Meddig bírják a kopást?

A zárvédő címke és a kilincs, anyagukat tekintve, készülhet sárgarézből, vörösrézből vagy alumíniumból. A Sab zárcímke eloxált alumíniumból készül és megtalálható rajta a S.a.b. felirat, és belülről van rajta egy kerek lemez, ami a kulcs kihúzásakor eltakarja a kulcsnyílást.

 A régebbi zárcímkék négyzet formájúak voltak, a sarkokban kis csavarokkal, az újabbak formája pedig már kerek.

A kilincs rögzítése a záron keresztül történik, mégpedig a záron átmenő, kilincstengelyen lévő imbusz-csavarral összefogva, továbbá a kilincsrozetta alatt lévő műanyag ház, ajtólapra történő felcsavarozásával. Nagyon fontos, hogy ez a műanyag ház ne feszüljön, mert könnyen eltörhet, és így a zárólemez leugorhat róla.

Az új kilincsek a réginél esztétikailag jobban festenek és a fogásuk is jobb. Ezeknél a kilincseknél legalább félévente egyszer, a műanyag és a fém találkozásához, érdemes egy kis WD40-et fújni, a súrlódás elkerülése érdekében.

Sab kilincs és kulcs-címke cseréjének ára munkavégzéssel

Amennyiben lecserélteti a kilincs garnitúrát és a zárvédő címkét, akkor az alábbi költségekkel kell számolnia.

Ha a Sab trezorzár szerkezet komplett cseréjére kerül sor, bármilyen okból kifolyólag, akkor a Sab zárcsere teljes költsége Budapesten, munkadíjjal és új kilincs garnitúrával együtt bruttó 88.000,- Ft. Ebben már benne van a kilincs-csere és a címke csere költsége is.

Ha a zárszerkezettel nincs gond, és ez a ritkábbik eset, csupán a kilincset szeretné újra cserélni, akkor ez kompletten, új kilincsekkel, munkadíjjal együtt 32.000 Ft-ba kerül.

Az új kilincs olyan, mint a régi, rézszínű, csak sokkal modernebb. Már beépített rugóval rendelkezik, mely meghosszabbítja a Sab zár életét, működését.

A sabzarcsere.hu szakemberei a folyamatos képzésnek köszönhetően naprakész információval rendelkeznek minden S.a.b. típusú zárszerkezetről. Cégünk teljes körű, 12 hónapos garanciát vállal minden általunk biztosított és beszerelt S.a.b. trezorzárra, zárszerkezetre, termékre. Budapesten kiszállási díj nincs, vidéken előre egyeztetett kiszállási díjjal dolgozunk. Hívjon minket munkaidőben az alábbi telefonszámon:

06-70-770-2942

sab zárcsere, sab zárcsere Budapest, sab zárcsere Pest, sab zárcsere Buda, zárcsere Budapest
sab zárcsere, sab zárcsere Budapest, sab zárcsere Pest, sab zárcsere Buda, zárcsere Budapest
sab zárcsere, sab zárcsere Budapest, sab zárcsere Pest, sab zárcsere Buda, zárcsere Budapest