Milyen feltételek mellett történik az ajtózár cseréje, ha a kulcsra az van írva, hogy Sab?

Minden kérdésére tudunk válaszolni, ha ilyen bejárati ajtaja van, ilyen zárral ellátva, hiszen évek óta a tollas kulcsos olasz zárak importőre, illetve speciális szakértője vagyunk. Nem győzzük elégszer mondani, hogy a tökéletes kivitelezés érdekében, csináljanak nekünk fényképet a kulcsról, ajtóról, zárról. Nem kell szétszedni semmit, csak úgy, ahogy sikerül, lássunk minél többet a bejárati ajtó egyes részeiről.

Miért is van szükségünk a fényképre?

Hát, nem a fényképalbumot szeretnénk feltölteni bejárati ajtó fényképekkel az biztos, habár referenciamunkának valószínűleg, hogy jó lenne. Ami itt a lényeg, hogy ezek az olasz Sab zárak több profilú, különböző szerelésű módon vannak gyártva. Ami azt jelenti, hogy a legtöbb esetben nincs két egyforma munka, nincs két egyforma ajtó, tehát mindegyiket külön kell kezelni a maga módján. Fontos számunkra, hogy a zárszerelő szakember mennyi időt tölt az ajtónál az Sab zár kicserélésével, hiszen be kell osztani a kollégák idejét reggeltől estig, csakis e módon költséghatékony nekünk és a kedves megrendelők számára is. A megkapott képeken keresztül látjuk azt, hogy hogyan van összerakva az ajtó faburkolata, a lemez rögzítése, szükséges-e új kilincs a régi helyére, ha már zárat cserélünk. Továbbá fontos a díszítőelemek kialakítása is, mivel a régieket már nem gyártják, ezért ki kell találnunk, hogy az új helyére mit tegyünk. Itt fontos a színösszeállítás, hiszen a legtöbb esetben csak gyári réz színűt tudunk telepíteni. Természetesen, ha valakinek egyedi igénye van matt, króm vagy szálcsiszolt anyag tekintetében, azt is megoldjuk, de nyilván annak jóval magasabb költsége van, hiszen külön beszerzésből kell majd biztosítani.

Zárcsere mennyire fontos a 10 év feletti Sab záraknál?

Ha nincs vele probléma, nem feltétlenül kell kicserélni a szerkezetet, viszont egy karbantartást minden esetben érdemes kérni a szervízszolgáltatótól. Ennek általában 20.000 -25.000 forintos költsége van Budapest kerületeiben. Ezzel az úgynevezett időszakos revízióval kitolhatjuk még legalább 5-6 évvel a zárnak a működését. Alapesetben, egy normálisan beszerelt, minőségi, tollas kulcsos hárompontos Sab zárszerkezet akár 15-18 évet is kibír, úgyhogy csak akkor cseréltesse ki, ha probléma akad a mindennapi zárással, nyitással.

Mennyi az annyi, ha zárcseréről beszélünk?

Talán a legfontosabb kérdés, amire kíváncsiak az ügyfelek, hiszen magyarok vagyunk. Első mindenképpen az ár, ez nem is titok. Visszatérünk arra a kérdésre, hogy miért is kérünk fényképet, hát pont ezért. Mert nem mindegy, hogy egy sima egyszerű másfél órás cseréről beszélünk vagy egy közel 5 órás műveletről, mert a szaki, aki annak idején csinálta az ajtót, a belső burkolatot ráragasztotta. Ahhoz, hogy az épségben lejöjjön, igencsak sok idő kell. Nem teljesen ugyanaz a díja egy rövidebb, illetve egy hosszabb idejű zárcserének. Általában 90-100.000 forint között mozog a teljes csere költsége, ez tartalmazza a munkadíjat, a zárat. Ha szükséges egy új kilincs felszerelése is, további 10.000 forintos pluszköltséggel kell számolni. Ennél az esetnél természetesen teljes körű szolgáltatást nyújtunk, benne van minden kompletten, a kiszállástól kezdve a garanciáig, az utolsó mozdulatsorig. Mindent átnézünk, addig nem hagyjuk ott az ajtót, amíg az ügyfél nincs megelégedve a tökéletes zárással, nyitással.

3 darab Sab kulcs – valóban csak ennyi van, amit a szerelőtől kapunk?

A kétségek eloszlatása érdekében, mielőtt nekiállunk az ajtózár cseréjének az ügyfélnek megmutatjuk, hogy ez a zárnak a doboza és ott bontjuk ki előtte. Ebben megtalálható a zár és egy külön nylon tasakban van a 3 db lefóliázott kulcs. Ha az ügyfélnek így megfelel, folytatjuk a szerelést, ennél többet nem tudunk tenni, hiszen közvetlen a gyárból érkezik raktárunkba a csomag, onnan meg a szervízautóba, azt követően pedig az ügyfél ajtajába. Tőlük biztos, hogy semmilyen próbálkozási kísérlet még fel sem merül, hogy visszajöjjünk a kulcsokkal, hiszen mi hosszútávon gondolkozunk, lassan 20 éve vagyunk ebben a szakmában, nem játszunk ilyet! Ez egy bizalmi szakma, szükségünk van a jövőbeli zárcserét megrendelő ügyfelekre.