A Sab zárszerkezet mennyire mondható jó zárnak?

Az Sab olaszt zárszerkezet egy kis családi vállalkozásban készül Olaszország egyik hegyi területén. Az egyetlen olasz gyártó a Sab, aki nem tömegtermékeket, hanem egyedi méretű, speciális trezorzárakat készít. Ennek a zárnak az az előnye, hogy semmilyen másik zárszerkezettel, tehát a konkurens cég termékével nem váltható ki. Úgy tervezte meg a gyártó a zár paramétereit, hogy ne lehessen kiváltani semelyik más típussal sem. Előfordulási darabszáma hazánkban viszont nem olyan magas, mint például egy Mottura vagy egy Cisa zár, de így is elmondható, hogy havi szinten 5-6 darab ilyen zárcserével bízzák meg cégünk.

Bátran állítható, hogy a legjobb zárak egyike közé tartozik, hiszen minimális hibalehetőség van ezeknél a záraknál. Kijelenthetjük, hogy az elmúlt 10 évben beszerelt, illetve más cégeknek értékesített Sab zárak után egyetlen egy helyre sem kellett visszamenni garanciális probléma miatt. Egyszóval teljesen jó a zár, megbízható, bátran ajánljuk bárkinek, akinek olyan ajtaja van, amelyben Sab zárszerkezet van beszerelve.

Hogyan történik az Sab zárcsere? Mik a költségek, mennyi a garancia?

Mielőtt megrendelnek tőlünk egy olasz zárcserét, fényképeket kérünk emailben, az alapján tudunk szerelési időt, illetve árat mondani. Nincs két egyforma ajtó, míg az egyiknél a művelet másfél óra, addig van olyan házilag készített bejárati ajtó, aminél a szerelés akár 3 órát is igénybe vehet.

Általában 48.000 – 96.000 forint között cseréljük ezeket a zárakat, plusz, ha szükséges, a régi kilincs cseréje, annak kb. 10-12.000 forintos pluszköltsége van még. Az általunk beszerelt alkatrészekre, zárakra egy év teljeskörű garanciát biztosítunk. A garancia a számlával együtt érvényesíthető, természetesen normális használat mellett, úgy, hogy lassan, óvatosan, finoman használjuk a zárakat, nem csapkodjuk az ajtót, és a kulcsok épségére is vigyázunk, hogy a fogak ne görbülnek el, ne törjenek le és semmilyen sérülésnek ne legyenek kitéve.

A garanciális feltétel sokak számára azt jelenti, hogyha a saját hibájukból csinálnak a zárral valamit, tehát megerőltetik, vagy a kulcsot sörnyitónak használják, akkor is garanciális ez a folyamat. Hát ez nem így működik. Ha elénk tesznek egy két hónappal korábban beszerelt zárat és a kulcs úgy néz ki, mintha 20 éves lenne, arra biztos, hogy semmilyen garanciát nem vállalunk! Illetve a zárszerkezetre is korlátozottak a garanciális feltételek, ha a működése nem olyan, mint ahogy átadtuk egy pár héttel ezelőtt a megrendelőnek.

Milyen típusú Sab zárak cseréjét vállalják Budapesten és Pest megyében

Mint említettük, ez egy kis családi vállalkozás, ahol készülnek ezek a zárak. Rengeteg egyedi, speciális termékük van, amit Európa-szerte forgalmaznak. Hozzánk Magyarországra kétfajta speciális termék érkezik, az egyik a nagytestű, hárompontos, tollas kulcsos Sab szerkezet. Ezek főként bejárati ajtókba vannak beszerelve. A másik pedig egy egypontos, kétfordulatos, úgynevezett másodzárként beszerelhető bevésőzár. Ezzel találkozhatunk rácsokban, illetve bejárati ajtók felsőzárjaként beszerelve. Ami újdonság lehet ennek a zárnak a tekintetében, hogy a régi típusú, már nem gyártott Garai zár helyére elvileg egy az egyben beszerelhető, tehát kompatibilis vele. Némi igazítással, címke arrébb történő helyezésével könnyedén, akár házilag is kivitelezhető a zárcsere a már nem beszerezhető Garai zár helyére.

Kéttollú Sab kulcsok másolása  – hol, hogyan, mennyiért történik?

Cégünk kulcsmásolással nem foglalkozik, az egy másik szakma, ezt már többször mondtuk. Ellenben ha egy zárszaküzletet felkeresnek, ott lemásolják a kulcsokat minden gond nélkül. A jobb helyeken gyári nyerskulcsokra történik a másolás. Az, hogy mennyibe kerül, ott kell megérdeklődni, mert minden kulcsmásoló cég más díjszabással dolgozik. Általában ezeknek a kulcsoknak a másolása maximum 10 percet vesz igénybe, tehát elmondható, hogy ha nincs nagy sor a szaküzletekben, a kulcsmásolás megvárható, nem kell rá napokat, órákat várni. Amit mi meleg szívvel ajánlunk, az a III. kerületi Kerék utcai zárszaküzlet. Hétköznap nyitva vannak, de minden egyéb, más információt, amire szükségük van a kulcskészítéssel kapcsolatban, velük tudják leegyeztetni a 06-1-250-1471 telefonszámon.