Mennyire népszerű illetve elterjedt az olasz Sab zárszerkezet Magyarországon?

Nem a legelterjedtebb típus a Sab zárszerkezet, hiszen vannak ennél sokkal nagyobb számban elterjedt trezorzárak, pl. a Dierre, Mottura, Viro, stb. Viszont a Sab zár a minősége talán az egyik legjobb, amivel az elmúlt 10 évben eddig találkoztunk és dolgoztunk. Számszerűleg körülbelül 5-6 ezer darab olyan bejárati ajtó van jelen a magyar piacon, amelyben az olasz Sab zárszerkezet végzi nap mint nap a zárást, nyitást. Rengeteg ügyfélnek cseréltünk már zárakat és mindenki meg volt elégedve, mind a kulcs, mind a zár használatát illetőleg. Az Sab olasz zár gyártó egy kis családi vállalkozás, ami Európa jó pár országába szállít ilyen, illetve hasonló termékeket. Nyilván nem tudja felvenni a versenyt egy olyan nagyvállalattal, ahol 800 ember dolgozik és saját ajtókat, saját zárakat, zárszerkezeteket gyártanak, mert neki nem ez a profilja. Az Sab zárszerkezet múltja körülbelül 20 évvel ezelőttre nyúlik vissza, azóta töretlenül működik az ajtókban. Cégünk és a gyártó közötti kapcsolat kiváló, rengeteg közös projektünk volt az elmúlt években, igyekszünk a gyártó hírnevét terjeszteni Magyarországon, hiszen tényleg egy jó zárról beszélünk.

Hány év alatt megy tönkre egy zárszerkezet, ha több tulajdonos használta?

Szerelői berkeken belül úgy szoktunk fogalmazni, addig bírja a zár, amíg normálisan használják. A rendeltetésszerű használatot alkalmazva, egy olasz Sab zárszerkezet akár 10-15 évet is képes üzembiztosan működni. Nyilván, ha nem történik zárcsere, mert spórolni akarnak a lakásvásárláskor, hogy 2-3 különböző ember használja, különböző módokon berögzött megszokásaival, az igencsak befolyásolja a zárnak az élettartamát. Van, aki nagyon gyorsan tekergeti a kulcsot, csapkodja az ajtót, nem figyel oda a kulcsok használatára, így 2-3 éven belül biztos, hogy zárcserére kerül majd a sor. Elvégre ezek a zárak nem arra vannak tervezve, hogy erőszakosan, durván használjuk őket, hanem finom működésre vannak hangolva, az pedig teljesen más mechanizmuson alapul.

Minden zárcserénél szét kell szedni az ajtót ahhoz, hogy új kulcsok működtessék a zárat?

Az olasz Sab zárszerkezetek úgy vannak beszerelve a bejárati ajtókba, hogy a belső borítást minden egyes zár ki- és beszerelésekor le kell szedni. Ez egy hosszabb folyamat és szakembert igényel, így házilag ne álljanak neki ennek! Vannak más, programozható, kódolható zárak, de a Sab nem ez a típus. Egy ilyen zár kicserélése azért is kerül ennyibe, mert több órát vesz igénybe a zárszerelés folyamata, illetve maga a zárszerkezet ára is már olyan szinten megemelkedett, hogy az alapköltség (zár ára) 50.000 forintnál kezdődik.

Ha minket választ az ajtózár kicserélésére, garantáltan szakszerű szolgáltatásban lesz része. Mi visszük a helyszínre az új Sab zárszerkezetet, a hozzá tartozó 3 darab, lezárt gyári csomagolásban lévő kulcsot, amink a kibontása mindig az ügyfél történik. Ezek szigorú biztonsági szempontok a részünkről. Hívhatják szervizvonalunkat bármikor, éjjel-nappal ügyeleti szolgáltatást biztosítunk, és hétvégén is állunk rendelkezésükre a zárcsere, zárnyitás szolgáltatás tekintetében. Több szempontot kell figyelembe venni a zárcsere alkalmazásakor. Érdemes olyan vállalkozással dolgoztatni, aki ezen a területen otthonosan mozog, tehát évek óta az ilyen olasz zárak a feladatai közé tartozik. Az interneten boldog-boldogtalan zárat szerel, még olyan is, aki még életében nem látott nemcsak ilyen ajtót, de ilyen zárat sem! Úgyhogy csak óvatosan a kókler szerelőkkel!

Miért fontos, hogy legyen éjjel-nappali zárszerviz szolgáltatás Budapesten?

Sokan nem is gondolják, hogy mekkora igény van arra, hogy „készenlétbe álljunk” azoknak az ügyfeleknek, akik valami oknál fogva a napjaikat inkább éjszaka élik, akkor dolgoznak, akkor érnek haza, vagy indulnak el a munkába. Nekik akkor kezdődik az, ami más embernek reggel, de Murphy törvénye náluk is érvényben van, beletörik a zár a kulcsba, elhagyják a lakáskulcsot, csak éppen hajnali kettőkor vagy szombaton este 23.00 óra után. Budapesti nonstop vállalkozásunk segít a bajba jutottakon, központi számunkon bármikor érdeklődhet az év 365 napján. Bármilyen típusú ajtózár nyitására, cseréjére, illetve egyéb zárszerelési feladatokra fel vagyunk készülve. Szervizautóink jól felszereltek, szerszámaink, szaktudásunk profi. Kínai, izraeli, olasz, német, skandináv vagy bármilyen más bejárati ajtózár alkatrészpótlást tudunk biztosítani, a legtöbb feladatot a helyszínen azonnal el is tudjuk végezni. Ilyen pl. a zár-pótlás, másodszor felszerelés vagy utólagos ajtóbeigazítás a tökéletes záródás érdekében.