Négyfordulatos olasz Sab zárral az ajtó védelme érdekében

Bátran kijelenthetjük, hogy azok az ajtók, amelyekben nagyobb testű, négyfordulatos, olasz 1528-as Sab zárszerkezet van, biztonságos és elegendő védelmet nyújtanak a lakásnak, háznak, családnak.

Meddig biztonságos a működése valójában? A zárak tökéletes működését nem lehet üzemórában mérni, illetve egy laikus számára nem beazonosítható dolog, hogy a zárszerkezet nyújtja-e még azokat a feltételeket, amiket újkorában. A Sab zárakkal foglalkozó zárszerelő szakember a zár helyszíni kipróbálásakor érzi a lehetséges problémákat, látja a kopásokat és javaslatot tud tenni szükség esetén a zárcserére.

Zárcserére nemcsak azért van szükség időközönként, hogy megmaradjon az ajtó biztonsági szintje, hanem mert nagyon fontos az üzembiztos nyitás és záródás. Egy akadozó zárszerkezet, egy elferdült, megkopott tollas kulcs elég hamar kizárja az embert a lakásból, magyarul, nem nyílik az ajtó. Ezt megelőzhetjük a rendszeres karbantartással, 2-3 évenként. Viszont ha a zár akadozva működik, 10-12 évnél idősebb szerkezet esetén mindenképp ajánlatos zárcserét alkalmazni.

Az ügyfél is észre tudja venni, ha probléma van a zárral, nagyjából mindenki tisztában van egy zár élettartamával és az akadozó zárat észreveszi. Pl. fordításkor nem rendeltetésszerűen működik a zár, vagy ha már csak úgy működik, hogy játszadozni kell a kulccsal, hogy emelje a lamellákat. Erre tényleg érdemes odafigyelni, mert a legváratlanabb helyzeteket okozhatja a zárba szorult kulcs.

Mennyibe kerül egy tollas kulcsos olasz zár kicserélése?

Az árat mindig befolyásolja a helyszín, nem ugyanaz az árképzés Budapesten, Százhalombattán vagy Miskolcon. Mi főként Budapesten dolgozunk, de igény esetén Pest megyébe és vidéki városokba is kiszállunk.

Budapest kerületeiben 90.000 Ft-tól már elérhető a Sab zárcsere, vidéki és pest megyei kiszállás esetén egyedi árat mondunk. Ez az ár tartalmazza a zárszerkezet árát, 3 db kulccsal, a gyári dobozban lecsomagolva, szigorúan a megrendelő előtt felbontva a kulcsok. A kulcsok hossza sztenderd. Ha kevés lenne a 3 db kulcs, kulcsmásoló zárszaküzletben tud extra kulcsokat készíttetni. Az ár szintén tartalmazza a munkadíjat, azaz a helyszíni szerelés díját. Budapesten kiszállási díjat nem számolunk fel. A fizetés készpénzben történik a szerelőnek, a munka elvégzése után, számla ellenében. A beszerelt zárra és a zárcsere munkára egy év teljes körű garanciát vállalunk.

A Sab zár egyedisége

Az olasz Sab zár egyedinek mondható, speciális mérete miatt. Maga a zártest hasonlít a többi olasz trezorzárhoz, ám felfüggesztési pontjai és a doboz mérete mégsem ugyanaz. A Sab zár helyére csakis Sab zár illeszthető, szerelhető be, más zárak alkalmazása nem javasolt, mert ajtóátalakítást követel. Az meg, ismerve a zárszerelőket (tisztelet a kivételnek), nem biztos, hogy üzembiztos és hosszútávú záródást biztosít a megrendelőnek, így ilyet nem szabad engedni.

A Sab zárszerkezetről el lehet mondani, hogy nagyon jó minőséget képvisel. Maga a gyártó nem egy hatalmas cég, mint az Iseo vagy Dierre, hanem kisebb vállalkozás, ahol jobban odafigyelnek a minőség megtartására és a zárak folyamatos minőségellenőrzésére. Ez a mai világban pedig sajnos egyre jobban kihalófélben van, a profit hajszolása, a darabszám növelése általában az elsődleges cél. Ez pedig minőségromláshoz vezet. A Sab zár kicserélése esetén, ha szerelő becsületesen végzi el a munkát, 20 évet kibírnak ezek a zárak, mégpedig gondozásmentesen, rendeltetésszerű használat mellett, és ha a kulcsok nem sérülnek.