Olasz Sab zárszerkezet csere a helyszínen

Egy év teljes körű garanciát vállalunk az olasz Sab zárszerkezet helyszíni cseréjére is, ugyanúgy mint az összes többi hasonló trezorzárra. A garanciának is vannak azonban feltételei. Mégpedig az, hogy a zárat mi szereljük be (más után nem vállalunk garanciát) és a rendeltetésszerű használat. Az ügyfél által megvett zárra sem vállalunk garanciát, mert nem tudjuk honnan származik. Ha üzletből, akkor az üzlet vállalja a garanciát a zárra. Rossz kulcsmásolat használat miatt a zár tönkremehet és a garancia is ugrik.

A Sab olasz trezorzár csere ára 88.000 Ft-tól elérhető. Sokszor a rézkilincset is cserélni kell a tökéletes működés érdekében. A zárcsere végső árát mindig előzetesen mondjuk el a telefonba, a weboldalakon talált árak csupán tájékozódásra szolgálnak, az árváltozás jogát fenntartjuk. Sajnos a 2022-es évben megnövekedett nyersanyag árak és a folyamatosan emelkedő üzemanyagárak miatt magának a zárszerkezetnek is növekszik az ára.

Milyen minőségű a Sab zártest?

Erről a zárról elmondható, hogy nagyon jó minőségű, az egyik legmegbízhatóbb trezorzárak közé tartozik. Talán az egyetlen termék, amely értékesítése során soha nem volt rá panasz, nem lett visszaküldve egy darab sem, továbbá a zárszerelési munkáink során sem volt vele soha gond. Sőt, egyes Sab zárak mára már elérik a 15-20 évet is! Nagyon precíz szerkezet, a működése kiemelkedően halk a többihez képest. Ez is háromirányba záródik, az előrefele kitoló 4 db zártüske a csapdanyelv felett található. A zárszerkezet tudja a jobbos és balos nyitási irányt is, zárnyelve ugyanis forgatható.

Amennyiben mi szereljük, cseréjük ezt a biztonsági ajtózárat, tehát szakszerűen van beépítve, újabb 10-15 évnyi működés garantált! Természetesen időnként karban kell tartani, normálisan kell használni, figyelni kell a kulcsokra és a megfelelő jó minőségű kulcsmásolatokra.

Zárcserekor hogyan kapja meg az ügyfél a zárszerkezetet?

A Sab zár egy szürke/piros, lapos dobozban kerül az ügyfélhez. Ebben a dobozban van a zárszerkezet a kulcsokkal. A kulcsok külön fóliatasakban vannak a dobozon belül. A Sab zárhoz 3 db kulcs tartozik, normál hosszúságban. Ennél a zárnál nincsenek rövid és hosszú kulcsok. A kulcsok nem védettek, másolhatók, de nagyon kell figyelni a kulcsmásolatoknál, lehetőleg gyári nyerskulcsra kell őket másoltatni, nehogy idő előtt tönkretegyék a zárszerkezetet!

Cégünk kb. 15 éve vásárol Sab zárakat az Agnosine székhelyű olasz gyártótól, nagyon jó kapcsolatban állunk velük, többször is voltunk a gyárban.

A Sab és a többi olasz zár közötti különbségek

Mivel az olasz zárgyártók egymásnak konkurenciái, sokszor megegyeznek vagy azonosak a termékek. Erre jó példa a Securemme és a Mottura márka, melyeknél egy az egyben megegyezik a zár összes paramétere. Ezáltal minden gond nélkül helyettesíthetők egymással. Persze ezt nem mindenki tudja, de attól még így van. Aztán ott van a hazánkban kevésbé ismert, de az olasz piacon elsőként számontartott Iseo. Az Iseo szinte az összes olasz trezorzárral kompatibilis zárat is gyárt. Kivéve a Sab szerkezetet.

Ez alól teljes mértékben kivétel a Sab trezorzár. A Sab egy családi vállalkozás, az ő trezorzárja egyedi, nem váltható ki más gyártmányú zárral. Nincs még egy ilyen hasonló zárszerkezet, aminek a paraméterei (kiosztási rudazat, zárdoboz mélység, zárnyelvek) pont ugyanoda esnének.

Ezért nem lehet a Sab szerkezetet semmi mással kiváltani. Ha valaki megpróbálná, rájönne, hogy a régi furatok (kilincs- és kulcstávolság) helyét a másik zár beszerelésekor nem takarná el semmi. Egy lakatos szakember át tudná alakítani, azzal nincs is probléma, azonban nincs értelme, mert már más zárak is drágák és így sokkal tovább tart a zárcsere, többet kell bíbelődni vele, mintha egyből beszerelne egy új Sab zárat.