Tollas kulcsos biztonsági Sab zár kicserélése

Ahhoz, hogy egy bejárati ajtóban egy bonyolult, több irányú, komplikált működésű Sab zárcserére kerüljön sor, mindenféleképpen szakember bevonása szükséges. Mivel ez a zár bonyolultabb működésű, mint pl. egy Elzett szerkezet, így nem is soroljuk be a házilag elvégezhető feladatok közé, még akkor sem, ha első látásra könnyűnek tűnik.

A 1580/28 szériájú Sab zárszerkezet különböző módon, különböző típusú és kialakítású bejárati ajtóban van elhelyezve. Van, amelyiknél az előlappal kell kibontani a tokból, van, amelyik behegesztett, illetve van az a fajta, amelyik a belső ajtólap eltávolítása után cserélhető csak ki. Mint említettük, hárompontos zárása van, ami azt jelenti, hogy felfelé, lefelé és előre viszi a zárnyelveket, ami szükséges is ahhoz, hogy ne tudjanak betörni az ajtón, ez véd a befeszítés ellen.

A Sab trezorzár jellemzője

Tollas kulcsos, lamellás meghajtású. Négy félfordulattal, azaz két teljes fordulattal tolódik ki a zárnyelv. Ennek a típusnak is fordítható a csapdanyelve. A gyártó 3 db kulccsal csomagolja. Kulcsai nem védettek. Itt is kihangsúlyoznánk az eredeti, gyári kulcsokra történő kulcsmásolást.

Ha időnként át van nézetve a biztonsági Sab záras ajtó, akkor akár 20 évig is lehet biztonságosan használni, viszont ha akad, szorul, régi a zár, kopott a kulcs, el kell gondolkozni a zárcserén, nehogy kint vagy bent ragadjanak! Ezeknél a záraknál a nehézkes kilincslenyomás, a lógó, lefittyedt kilincsmarkolat és a nehéz zárás a kulccsal a jele annak, hogy hamarosan történni fog valami a zárral, ami sokba fog kerülni, pláne ha a nyitási díjat is külön felszámolják a zárszerviz vállalkozások.

Évek óta űzzük a Sab zárszerviz feladatát, ráadásul ezeknek a záraknak a magyarországi importőre is a mi cégünk, tőlünk vásárolják a szervizek a zárszaküzletek. Mi mindenben és mindenkinek segítünk.

Sab zárcsere a helyszínen, garanciával, rövid határidővel

Nem szabad sokáig halogatni a zárcserét az akadozó szerkezetnél, mert sokkal nagyobb probléma és nehezebb feladat lesz a szakembernek az ajtó nyitása. Ez igencsak megnöveli a költséget, akár 30-40 ezer forintos pluszköltséget is jelenthet. Pl. ha egy nonstop zárszerviz szolgáltatót hív ki, mert nem tud éjjel bejutni a lakásba. Spóroljon magának, előzze meg a plusz kiadásokat! Cseréltessen velünk Sab zárat! Egy év garanciát biztosítunk munkánkra és a zárra.

A zárcsere alkalmával ajánlott egy új kilincs felszerelése is. Ez az esztétikai miatt fontos, illetve a zár plusz rugóztatásához is szükséges. Mi kompletten cserélünk mindent, zár, kulcs, kilincs és kulcsdíszítő címkék.

Amennyiben úgy gondolja, hogy a tollas kulcsos acélajtó nem elég biztonságos, fel tudunk szerelni másodzárat rá, szemmagasságban, a biztonságos záródás érdekében. Sajnos egyre több a betörés, érdemes előre gondolkozni, inkább legyen két zár az ajtón, minthogy bejöjjenek idegenek az otthonba!

A Sab zárcsere áráról és a plusz biztonságot nyújtó másodzár költségeiről telefonon tud érdeklődni. Ezek a zárak nálunk raktáron vannak, egy munkanapon belül teljesítünk. Több szakemberrel dolgozunk együtt, ha szükséges, megoldjuk a zárcserét hétvégén vagy ünnepnapokon is.