Tollas kulcsos SAB olasz zárcsere Budapesten, helyszíni kiszállással

Magyarországon körülbelül 1500 darab olyan fém bejárati ajtót készítettek, amelyben a nagytestű hárompontos SAB zárszerkezet működik, amelyek évek óta tökéletes működést és magas fokú biztonságot nyújtanak a bentlakók számára. Nem csak Budapesten, hanem Pest megyében is találkozhatunk ilyen ajtókkal, amelyekben az SAB 1580/28 típusú szerkezet van telepítve. Cégünk vállalja ennek a zárnak a kicserélését ugyanilyen, de új típusúra. A gyártó gondoskodott a még biztonságosabb, emelt szintű szerkezetnél a finomhangolt működésre. A zárcsere során az ügyfél előtt kerül kibontásra a gyári doboz az alkatrészeivel együtt, a hozzá tartozó 3 db kulccsal. A kisebb testű zárszerkezetek inkább ajtók felső zárjaként funkcionálnak, de egyre elterjedtebb az is, hogy rácsokba a telepítik a szerelők ezt a zárat a magas biztonsági követelményeknek megfelelően.

Mennyibe kerül egy SAB zárcsere Budapest belső és külső kerületeiben?

Ugyanazon az áron vállaljuk a Sab zár cseréjét a XIII. kerületben, illetve a XI. és az I. kerületben is, nem teszünk kivételt. Az árat mindig azután határozzuk meg, miután láttuk egy fényképet az ajtóról, hiszen vannak egyszerűbb és bonyolult SAB zárcsere feladatok is. Mi minden munkát tökéletesen, precízen elvégzünk, csak az egyik ajtónál a szerelési idő 1,5 óra – ez az általános -, de vannak olyan speciálisan kialakított, szó szerint bonyolultul összerakott ajtók, amelyeknél akár 3-4 munkaórát is igénybe vehet a teljes csere és az utólagos beállítás. Ilyen például a duplaszigetelésű, több üveges, kazettás bejárati ajtó is. Persze ilyenkor felmerül a kérdés, hogy legalább tól-ig árat kalkuláljunk a megrendelő számára, ez nagyjából 95.000 forinttól már elérhető. De a pontos összeget csak az ajtó szemrevételezése után tudjuk megerősíteni.

Mennyiben változik egy pest megyei biztonsági ajtózár kicserélésének az ára a budapestiétől?

Ez mindig attól függ, hogy milyen távolságra van Budapesttől. A közeli településeken, mint például Dunakeszi, Vác, Kistarcsa, esetleg Szentendre, Budakalász, ugyanazon az áron tudjuk szolgáltatni az SAB zárcserét, mint Budapesten. Ha már távolabbra kell mennünk, 60-80 kilométerre lévő, Pest megyei településekre, ott már azért plusz kiszállási díjat szoktunk felszámolni. Ezt előre kiszámoljuk és mindig tájékoztatjuk az ügyfelet, hogy el tudja dönteni, kéri a szolgáltatást vagy esetleg keres közelebbi ajtózár-szerviz szolgáltatót.

Mennyi időközönként szükséges az ajtó zárcsere, illetve milyen eseteknél érdemes cserélni?

A zárcsere szinte bármikor szükségessé válhat, ha nem működik jól, akad, szorul, régi a szerkezet ajánlott a csere, mielőtt még komolyabb probléma, hiba adódna. Netán kizárna valakit az otthonából. Ha új lakást vásárol valaki, azért gondolkozzon el rajta, hogy az elmúlt években a kulcsok, amiket kapott, hány kézen mentek keresztül, kinek lehet még a birtokában egy másolat. Ezen felül, lakás bérlésnél, ha SAB zárszerkezet van az ajtóban, szintén érdemes elgondolkozni a zár kicserélésén. Az ördög nem alszik, ha nem akar idegen látogatót, akkor sem szabad kockáztatni, érdemes meglépni a dolgot. Hívjanak minket, Budapest legjobb SAB zárszerviz szolgáltatóját, mi segítünk a zárcsere kapcsán!

Általában ezek az olasz, 1580/28-as SAB ajtózár modellek 15 évet kibírnak, de némely példány még 20 is kibír. Nyilván ez annak a függvénye, hogy az elmúlt években volt-e karbantartás, illetve mennyire vigyáztak a használat során a kulcsokra, milyen állapotban vannak, volt-e csapkodva az ajtó és még sorolhatnánk sok olyan tényezőt, amelyekkel akár a 20 évig is kitolhatják a zár tökéletes működését. Ha jól működik, nem kell cserélni, maximum karbantartani pár évente, olajozni, kulcsot cserélni, illetve az ajtó elmozdulását pozícionálni. Ezeket egy jól képzett, megfelelő szerszámmal rendelkező szakember egy órán belül elvégzi. Általában 25-30.000 forintos munkadíjjal kell számolni és a következő években garantált a jól működés.

Egy pár szó még a zárcsere utáni kilincs cseréről, hiszen az nincs külön feltüntetve, de mégis érdemes elvégezni. A régi kilincsek tömörek, nehezek, nem rendelkeznek rugóval, amelyek védik a zár kilincsrugóztatását, így ha már zárat cserélünk, akkor mi minden esetben (ha a tulajdonos természetesen kifizeti) egy rozettás, beépített rugós kilincset telepítünk a szebb és kényelmesebb használatért és a zár élettartamának a meghosszabbításáért.